Lammekoteletter med enkel tomatsaus

Lammekoteletter med potetmos, spinat og superenkel tomatsaus.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Lammekoteletter med enkel tomatsaus

Rosmarinstekte lammekoteletter servert med stekt spinat, potetmos og superenkel tomatsaus.

Slik gjør du

Potetmos

Skrell mandelpotetene og to fedd hvitløk. Kok potetene møre sammen med hvitløken, cirka 15 minutter. Sil av vannet og damp potetene tørre.

Kok opp melk og cirka 80 gram smør. Knus potetene i den kokende blandingen og visp dette godt sammen. Smak til dette med salt, pepper, sennep og litt timian. Noen dråper sitron gjør også susen.

Rosmarinstekte lammekoteletter

Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Pass på at de har romtemperatur og ikke kommer rett fra kjøleskapet. Varm opp en stekepanne med litt olivenolje og smør. Når smøret bruser legger du kotelettene i panna. Knus ett hvitløkfedd og tilsett et par kvister rosmarin. Stek kotelettene i cirka 3 minutter på hver side. La dem hvile i minimum 4 minutter etter endt steketid. Steketiden er veldig avhengig av tykkelsen på kjøttet.

Enkel tomatsaus

Finkutt løk og ett fedd hvitløk. Stek dette blankt i olivenolje. Tilsett tomatpuré. La dette surre et par minutter før du har i de knuste tomatene. La dette koke et par minutter. Rett før servering tilsettes kuttete små tomater og finhakket løpstikke eller persille.

Stekt spinat

Stek spinaten i samme smør- og oljeblandingen som du stekte kotelettene i, da smaker spinaten ekstra godt. Riv gjerne litt muskat over spinaten og litt ekstra finkuttet hvitløk.

Anrett potetmos, koteletter, stekt spinat og tomatsaus fint på hver tallerken.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj»/NRK P1