Israelsk lammekebab

Lammespyd med tahinidip, tomater og rødløk.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lammekebab

Lammekjøtt på spyd krydret med en spesiell kryddermiks og servert med tahinidip, tomater og rødløk.

Slik gjør du

Lammekebab

Bland alle ingrediensene og kna deigen godt sammen. Form runde eller avlange kebaber som tres på metallgrillspyd. Hvis du vil kan du godt tre noen store tomatskiver og rødløk i båter vekselvis med kjøttet (eventuelt kan du grille tomat og løk ved siden av).

Grill spydene over høy varme, 3-4 minutter på hver side. Serveres gjerne med tahinidip og varme pitabrød.

Baharat kryddermiks

Bland alle krydderiene godt sammen. Oppbevares i en lufttett beholder.

Tahinidip

Visp sammen tahini, sitronsaft, hvitløk og en god klype salt. Visp iskaldt vann litt etter litt. Først blir blandingen tykk og klumpete, men fortsett å vispe inn vann så blir dippen glatt igjen. Juster vannmengden etter hvor du tykk du ønsker dippen.

Hvis ønskelig kan du tilsette finhakket koriander, persille og/eller mynte etter smak. Hakket pistasj eller valnøtter er også en mulighet.

Tips

Lag pitabrødene selv!

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+