Slik gjør du
Snitt opp fettet på lammefiletene. Gni filetene godt inn med salt og pepper. Del dem opp i biter på cirka 2 centimeter. Stek kjøttet med fettsiden ned i en middels varm panne helt til fettet har smeltet og blitt litt sprøtt. Stek kjøttet på alle sider.
Tilsett smør, løk, hvitløk og sopp i pannen og surr dette godt sammen i et par minutter. Kok dette sammen med kraft, fløte og rosmarin i et par minutter. Juster smaken med salt, pepper og noen dråper sitron.
Skrell og kutt potetene i grove biter. Kok dem møre i saltet vann. Knus dem lett med en gaffel og rør inn biter av geitost, finkuttet vårløk og litt olivenolje.
Server lammekjøttet og potetblandingen sammen med smørdampet kål og sukkererter.
Tips
Her er hele retten med dampet kål, sukkererter og moste poteter med chèvre.
Foto: Lars Erik VesterdalKilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1