Slik gjør du
Skjær laksen i 3 X 3 cm store terninger.
Bland soyasaus, honning, riseddik, østerssaus, chiliflak og hvitløkpulver i en bolle. Legg i lakseterningene og vend dem inn i marinaden. Sett bollen med laksebitene til kjøling i minst 30 minutter.
Tre laksebitene på grillspydene. Ta vare på eventuelle rester av marinaden.
Grill laksen på en varm grill eller stek dem i en stekepanne. For å hindre laksen i å feste seg til grillen er det viktig at grillen er veldig varm, eller bruk en finmasket grillrist. Snu grillspydene med jevne mellomrom. Beregn 5–6 minutter total steketid.
Når det bare er et par minutter igjen av steketiden kan du pensle litt ekstra marinade på fisken om du ønsker.
Server soyamarinert laks med annet godt grilltilbehør.
Tips
Legg grillspydene i vann minst 30 minutter før grilling.
Mangosalat med avokado og granateplekjerner.
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRKVannet vil trekke inn i trepinnene og forhindre dem i å ta fyr på grillen.
Vi legger ved en mangosalat som passer godt til laks – og er nydelig på det sommerlige tapasbordet.
Kilde: Rolf-Anders Vollan fra «Det glade kjøkken»