Laks med sesamlokk

Et godt lag med sesamfrø og solsikkefrø blandet med chilisaus, søt soya og lime gir god smak til laksen.

Foto: DR

Laks med sesamlokk

Laks med et tykt lag sesamfrø og solsikkefrø stekt i ovnen. Fet fisk møter det sterke og sprø i Anne Hjernøes oppskrift med asiatisk inspirasjon.

Slik gjør du

Legg laksesiden på bakepapir på en stekeplate.

Ha sesamfrø og solsikkefrø i en tørr stekepanne og rist dem gylne og sprø. Bland dem med resten av ingrediensene til du har en tykk marinade.

Smør et tykt lag av marinaden på laksesiden og stek laksen i ovnen på 200 °C i 15-20 minutter. Steketiden avhenger av laksens tykkelse. Laksen kan gjerne ha en rå kjerne innerst.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne