NRK Meny

Miriam Østvik Jenssen lager lun kyllingsalat.

Kyllingsalat

Kylling, brødbiter, tomater, rødløk og blomkål stekes i ovnen før alt blandes med salatblader, bønner og basilikum. Sunn og lettvint middag.

Slik gjør du

Sett ovnen på 220 grader varmluft.

Kutt brødet og kyllingen i cirka 2x2 centimeter store biter og legg dem i en bolle.

Vask og grovkutt tomatene. Skrell og finkutt rødløken. Vask og grovhakk blomkålen. Legg tomat, blomkål og rødløk i bollen sammen med kyllingen og brødet. Krydre med salt og pepper. Tilsett olivenolje og rør godt sammen.

Legg det hele på et stekebrett kledd med bakepapir, og stek i cirka 10–15 minutter til kyllingen er gjennomstekt og brødbitene er sprø.

Vask, tørk og riv salaten i biter. Sil laken av bønnene. Plukk basilikumen. Få gjerne med de tynne stilkene i toppen. Legg salat og bønner i en stor bolle og tilsett lettrømme. Bland godt, og smak til med salt og pepper.

Når kyllingen er gjennomstekt, helles det hele rett fra stekebrettet i bollen med salat. Dryss over basilikum og server straks slik at krutongene ikke blir slappe.

Kilde: Miriam Østvik Jenssen