Laster innhold, vennligst vent..
Kveite med brunet blomkålpuré og soyasmør

Grillet kveite med en stripe av brunet blomkålpuré, ørretrogn og soyasmør. Lise har pyntet med romanescobuketter, urter og reddikskiver.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Kveite med brunet blomkålpuré og soyasmør

Kveite med blomkålpuré serveres med en soyasaus som du kan bruke i mange sammenhenger. Fisken kan du grille eller steke i stekepannen.

Slik gjør du

Blomkålpuré

Rens blomkålen og skjær den i små biter. Stek blomkålbitene gyllenbrune i smør, det er viktig at de får litt farge og stekeskorpe. Hell over fløten og la det småkoke til fløten tykner og blomkålen har blitt helt mør. Kjør alt til en glatt krem i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Soyasmør

Brun smøret "nøttebrunt", men pass godt på så det ikke blir brent. La smøret få avkjøle seg noe før du blander inn de andre ingrediensene. Varm opp uten å koke og tilsett friske urter helt til slutt.

Grillet kveite

Gni kveiteskivene inn med litt olje, salt og pepper. Grill dem i en varm grillpanne, eller stek dem i en stekepanne, ca 3-4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kveitestykkene. Dra av skinnet før servering. Eventuelt kan du gi kveitestykkene fint grillmønster på begge sider for så å steke dem videre i ovn ved 150 °C i 8-10 minutter.

Anrett kveite og blomkålpuré pent på tallerkener. Legg soyasmør på fisken, pass på så du får med både smør, soyasaus, løk og urter. Pynt med ørretrogn, litt ekstra urter og grønnsaker etter ønske.

Tips

Denne sausen passer til fisk, kamskjell og lam.

Se også: Lises grilltips

Kilde: Lise Finckenhagen i programmet Jacobsen på lørdag/NRK P1