Krydderstekte søtpoteter

Krydderstekte søtpoteter med tranebær og pekannøtter.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Krydderstekte søtpoteter

Søtpoteter er perfekt som tilbehør til kalkun og andre stekte kjøttretter. Lise Finckenhagen lager dem med smak av sitrus og krydder.

Slik gjør du

Vask og skrell søtpotetene. Skjær dem i smale kløfter eller terninger (3 x 3 centimeter). Legg søtpotetene over i en ildfast form, og tilsett sitronsaft, appelsinsaft, olivenolje, brunt sukker, kanel, ingefær og chili. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen.

Stek søtpotetene ved 200 grader til de blir gylne og møre, cirka 30 minutter. Dryss over pekannøttene, og la dem få steke med de siste fem til åtte minuttene.

Tips

Bløtlegg ½ - 1 dl tørkede tranebær i kokende vann i noen minutter. Hell av vannet, og dryss tranebærene over søtpotetene mot slutten av steketiden. Ferske tranebær kan stekes raskt over middels høy varme med litt smør og brunt sukker, og drysses over de ferdigstekte søtpotetene.

Søtpotetene passer ekstra godt til kalkunbryst med spekeskinke og kryddersmør.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+