Slik gjør du
Skyll søtpoteten, og plasser på en tallerken i mikrobølgeovnen. Kjør på full styrke i 8-10 min. Om den ikke er helt mør, kjører du den i mikroen noen minutter til.
Har du mer tid, kan du bake søtpoteten i ovnen: Del søtpoteten i to på langs, og bak den på 230 grader i 25-30 min (følg med mot slutten).
Skyll kikerter, og tørk av med et papir. Ha utover en bakeplate med bakepapir. Bland inn olje og krydder med hendene slik at alt blir jevnt fordelt. Stek i 12-15 min på 240 grader.
Kjør alle ingrediensene til avokadokremen i en blender. Når kremen er helt jevn er den klar. Blir det for tykt for blenderen kan du tilsette litt vann.
Topp søtpoteten med avokadokrem og ristede kikerter. Om du ønsker kan du gjerne toppe med koriander, granateplekjerner og skivet rødløk!
Kilde: Charlotte Nilsen/@veglifecharlie