Konfekt i siste liten, marsipankuler med nøtter og tørket frukt.

Marsipankonfekt med nøtter og tørket frukt.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Konfekt i siste liten

Det er like før jul og Lise Finckenhagen har oppskriften på siste-liten-kuler til de voksne. Du trenger marsipan, nøtter, tørket frukt, litt alkohol og ganske kort tid.

Slik gjør du

Dynk den tørkede frukten med ønsket smak (alkohol) og la det trekke en times tid, eller til frukten har trukket til seg væsken.

Bland sammen marsipan, frukt og nøtter til en jevn masse. La gjerne marsipanen få hvile i kjøleskapet en halv times tid, slik at den blir enklere å jobbe med.

Del og rull marsipanen til passende kuler. Rull kulene i smeltet sjokolade og legg kulene over på et stykke bakepapir til sjokoladen har stivnet. Oppbevares kjølig.

Istedenfor sjokolade kan kulene rulles i kakao eller knuste tørre kaker, for eksempel pepperkakesmuler.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+