Karrikaker med dill
Foto: Jane H. Johansen / Veganmisjonen

Karrikaker med dill

Deilige middagskaker med smak av karri og dill. Sprø skorpe utenpå, myke inni. De kan kanskje minne litt om fiskekaker i konsistens, bortsett fra at her finnes verken fisk eller kjøtt på ingredienslista.

Slik gjør du

Denne oppskriften er laget av Jane H. Johansen, og ligger på bloggen Veganmisjonen.

Du trenger kun få ingredienser: Bønner, tofu, løk, havregryn og krydder. Mos det hele med stavmikser, så får du en farse som kan minne om medisterdeig. Form boller og stek i panna, det går som en lek. Det tar deg kanskje 15 minutter, og plutselig er du den lykkelige eier av nystekte karrikaker!

Ingrediensene

Store hvite bønner (også kalt smørbønner eller butterbeans) og tofu. Begge disse er kjøpt på Rema. Jeg brukte for anledningen store hvite bønner på kartong fra Gogreen. Inneholder akkurat 2,5 dl bønner, slik som oppskriften trenger. Når det gjelder tofu, er alpro for tiden den enkleste å få tak i på vanlig butikk, men bruk gjerne tofu fra andre merker isteden.

Fremgangsmåte

Smuldre tofuen med hendene oppi en stor bolle. Tilsett bønner, rødløk, dill, hvitløk og havregryn. Bland godt og mos med stavmikser til det er en jevn mos. Eventuelt kan du bruke food processor. Tilsett krydderne og bland det godt inn i farsen.

Form kaker og stek i olje til de er gylne på begge sider. Det er en ganske myk og klisset farse men blir til perfekte faste kaker når den stekes.

Steketips

  • Vent med å snu kakene til de har fått en gyllenbrun stekeskorpe under.
  • Bruk godt med olje. Husk at i ingredienser som tofu, bønner og grønnsaker er det ikke mye fett, slik som i kjøtt, og vi trenger derfor litt olje å steke i.

Tips

  • Tofu fås kjøpt i dagligvarebutikker, på helsekost og innvandrerbutikker. Her i Oslo har de det på Rema, Meny og Kiwi, men utvalget kan variere i ulike butikker. De skal ha det i sortimentet, så spør din lokalbutikk om de kan ta det inn for deg.
  • Karrikakene smaker herlig i wrap. Prøv dem i fullkorns tortillalefser sammen med hummus, søtpotetfries og salat/grønnsaker etter ønske.
  • Er også knall i burgerbrød med tradisjonelt tilbehør.
  • Om det mot formodning skulle bli igjen noen rester, er de fabelaktige på brødskiva dagen etter. Eller ta dem med i lunsjboksen. Luksus!
  • Kan fryses ned, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Eller trippel.


Kilde: Jane H. Johansen/Veganmisjonen