Slik gjør du
Økologisk julekake med tørket frukt
Smelt smøret i melken sammen med frøene fra vaniljestangen. Visp eggeplommene, hele egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland hvetemel og bakepulver. Sikt blandingen i eggedosisen. Vend inn den avkjølte melken.
Smør formen og dryss over brødsmulene. Hell røren i formen. Stekes i ovnen på 200 °C i cirka 20-25 minutter. Sjekk med en kakepinne.
Del kaken på midten og fyll med kompott. La kaken stå og trekke i 30 minutter. Dryss på melis og server med pisket krem.
Fruktkompott med tørket frukt
Bruk tørkede frukter som aprikos, pærer, dadler, svisker og epler. Bland sammen alle ingrediensene og kok til en kremet kompott. Bruk helst hvit portvin, men rød går også bra. Denne oppskriften er nok til én kake.
Briekake med fruktkompott og valnøtter
En hel brie deles på midten til to hjul. Fruktkompotten legges på det ene hjulet og lokket legges på. Pakk inn i plastfolie og legg osten i press i kjøleskapet i minst to timer. Serveres romtemperert.
Tips
Kakene holder lenge, om de oppbevares i kjøleskap. Briekaken kan oppbevares i flere uker.