Laster innhold, vennligst vent..
Karamellpudding

Karamellpudding toppet med størknet, knust karamell og hakkede nøtter er bare helt uimotståelig.

Foto: Fra TV-serien Spise med Price i København / DR

Karamellpudding

Brødrene Price lager karamellpuddingen i randform og kaller den karamellrand. Den serveres med karamellkrem, karamellsaus og størknet karamell på toppen.

Slik gjør du

Sukkeret til karamellen smeltes i en gryte. Når det er gyllenbrunt tilsettes 1 desiliter kokende vann. La karamellen koke mens det røres til alt har smeltet sammen.

Hell en del av karamellen i en randform som er varmet opp i ovnen på forhånd. Fordel karamellen jevnt i formen. Resten av karamellen helles tilbake i gryten og tilsettes enda 1 desiliter kokende vann.

Ha fløten til kremen i en gryte og tilsett sukker, vaniljefrø og den den tomme vaniljestangen. La det koke opp, skru av varmen og la fløten trekke med vaniljestangen i noen minutter. Fjern vaniljestangen.

Eggene og eggeplommene røres sammen med lett hånd. Tilsett den varme fløten. Dette skal røres sammen, for all del ikke piskes. Hell massen i randformen gjennom en sil. Sett formen i ovnen i vannbad på 150 grader til massen føles fast. Det tar cirka en time.

La puddingen bli helt kald. Vend den ut på et fat.

Pisk fløten til krem og tilsett den avkjølte karamellen. Man kan eventuelt blande litt knust, stivnet karamell i kremen også. Bland med lett hånd. Server sausen til karamellpuddingen.

Tips

  • Hakkede nøtter og knust karamell gjør seg godt på toppen av karamellpuddingen.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Spise med Price i København/DR