Slik gjør du
Strimlene med bacon og gulrøtter skal være på tykkelse med en lillefinger.
Rens grønnsakene og skjær dem i grove biter.
Bank kjøttskivene lett med en kjøtthammer. Krydre dem med salt og pepper. Legg et stykke bacon og en gulrotstav på hver skive, rull kjøttet rundt fyllet og bind med hyssing. Brun rullene i smør og olje i en jerngryte. Ta dem opp etterpå.
Ha alle grønnsakene i gryten og brun dem, mens det røres. Tilsett tomatpuré og stek den med et minutts tid. Hell på oksebuljong. Legg de benløse fuglene tilbake i gryten. Ha i timian, laurbærblad og pepperkorn. Demp varmen og legg på lokk. La retten koke rolig i cirka 1,5 time til kjøttet er helt mørt.
Ta rullene opp av gryten. Sil sausen. Innholdet i silen kan du kaste.
Kok opp sausen og jevn den med en smørbolle. Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og pepper. Gi eventuelt sausen litt kulør.
Legg de benløse fuglene tilbake i gryten og varm dem opp i sausen.
Benløse fugler serveres med potetmos, råsyltede tyttebær eller ripsgelé.