Karamelliserte poteter

Karamelliserte poteter kalles brunede kartofler i Danmark, og der er det vanlig å servere dem til juleanden.

Karamelliserte poteter

Dette må vel kalles festpoteter, når potetene får et lag søt karamell over det hele.

Slik gjør du

Skrell potetene, og kok dem i lettsaltet vann. Ikke kok dem helt ferdige, de skal være litt harde i kjernen.

Mens potetene koker kan du lage karamellsausen. Ha sukkeret i en stor kjele. Varm opp på middels til høy varme. Rør forsiktig mens sukkeret smelter og blir brunt. Ha i smøret og la det smelte i sukkermassen. Ha til slutt i vannet. Vær forsiktig, det er veldig varmt. Rør til det er en jevn saus.

Når potetene er nesten ferdigkokte, sil av vannet og la dampe av seg.

Ha potetene i karamellsausen og la dem trekke i cirka 10 minutter. Rør forsiktig i potetene slik at de blir fullstendig dekket av karamellsausen, men pass på å ikke knuse potetene mens du rører.

Kjenn etter at potetene er gjennomvarme og møre. Løft dem over på fat og dryss over litt flaksalt før servering.

Tips

Se alle oppskriftene fra «Kvelden før kvelden» i 2018.

Kilde: Kaja Rambæk Holmboe Bang i «Kvelden før kvelden» i 2018