Karamellisert laks og kinakål med koriander og brent chili

Kinakålen blir behandlet som wok. Tom V. Gausdal foretrekker at laksen ikke blir helt gjennomstekt.

Foto: Trude Janet Maarud / NRK

Karamellisert laks og kinakål med koriander og brent chili

Prøv laks med en ny vri. Her er Tom Victor Gausdals oppskrift på laks med kinakål med ekstra smak av chili og koriander.

Slik gjør du

Laksen deles i fire porsjoner, saltes, stekes i panne i oljen til den har fått litt farge på den ene siden, snu den og dryss på sukker, vendes igjen og stekes til den blir gyllen og karamellisert. Skvis over 1/2 lime. Ta den ut av panna og la den trekke ferdig før den serveres.

Jeg liker at den er litt rå i midten. Men ønsker du den mer stekt er det bare å la den ligge et par minutter ekstra i panna.

Kålen deles i grove biter. Chilien legges på en glovarm grill eller på et åpent gassbluss, vend den rundt slik at den blir helt svart. Legg den så i en plastpose. Kondensen fra den varme chilien vil gjøre at det er lett å skli av skallet. Fjern innmaten og kutt i biter.

Varm opp oljen, ha i kålen, la den frese litt før du tilsetter chili, ingefær og hvitløk. Rør rundt og ha på vårløken. Hell på soyasaus og la det putre noen sekunder og smaksett med koriander, sukker og lime.

Anrett den stekte kålen på tallerkener, legg over den karamelliserte laksen. Dryss gjerne over rista sesamfrø og server med kokt ris.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Tom Victor Gausdal i Sommeråpent 2011