Slik gjør du
Smelt sukker og glukose i en mellomstor kjele med høye kanter. Kok sukkeret til gyllen karamell over middels varme. Prøv å unngå å røre mye. Det er viktig at sukkeret er skikkelig smeltet, uten sukkerkorn eller sukkerklumper. Pass på hele tiden slik at karamellen ikke blir for mørk eller i verste fall blir brent.
Kok opp fløte, smør, frøene fra vaniljestangen og kardemomme. Sil den varme fløteblandingen over karamellen, vær forsiktig, dette er varmt.
Rør godt om med en tresleiv. La karamellmassen koke videre til ca. 120 grader. Bruk et termometer. Du kan også dryppe litt karamellmasse over i iskaldt vann for å sjekke konsistensen.
Hell karamellmassen over i en liten form kledd med bakepapir. Avkjøl og skjær karamellen i passende biter. Pakk gjerne hver bit inn i litt cellofanpapir.
Tips
Se også:
Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen