skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Sjokoladehjerter

Lag julekaker i hjerter! En annerledes sjokoladekake med mandelbunn som bare gjør deg glad.

Publisert 22.12.2003 15:50.
Foto: Tine
Server gjestene dine julekaker i hjerter når de kommer på besøk i jula, og vis på den måten at de betyr mye for deg!

Lykke til, og god jul!

Dette trenger du:

3 egg
125 gram sukker
4 ss potetmel
2 ss hvetemel
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Mandelbunn:
180 gram mandler
200 gram sukker
6 eggehviter

Smørkrem:
100 gram melis
100 gram smør eller margarin
2 eggeplommer
1 ts konjakk
1 plate dronningsjokolade
1 ss smør eller margarin

Slik gjør du:

Sjokoladebunnen stekes i langpanne i stekeovnen ved 250 grader, i cirka 5 minutter. Mandelbunnen stekes ved 175 grader i cirka 15 minutter.

Visp egg og sukker godt. Sikt det tørre, og rør det inn. Smør deigen ut i en langpanne kledd med bakepapir, og stek den.

Dryss sukker på et papir og hvelv kaken på det. Pensle papiret som lå under kaken ved stekingen med kaldt vann, da er det lettere å få av.

Mal mandlene og bland dem med sukkeret. Visp eggehvitene stive og bland i mandlene. Stek på papir i langpannen.

Rør smør og sukker til smørkrem og tilsett eggeplommene, smak til med konjakk. Smør kremen på sjokoladebunnen og legg over mandelbunnen.

Smelt sjokoladen og rør inn 1 ss smør, avkjøl den litt og fordel den jevnt oppå kaken. La sjokoladen feste seg litt, før du stikker ut kakene i hjerteform.

Restene kan kjøres raskt i food-prosessor og formes til små snadderkuler. Vil en gjøre det riktig fint, kan en pensle dem med sjokolade.

Det er fint å bruke et pizzahjul hvis du vil skjære kaken i ruter, i stedet for å stikke ut hjerter.

(Kilde: Tine)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEKAKER
Siste saker:

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no