Lag julekaker i hjerter! En annerledes sjokoladekake med mandelbunn som bare gjør deg glad.
|
Foto: Tine |
Server gjestene dine julekaker i hjerter når de kommer på besøk i jula, og vis på den måten at de betyr mye for deg!
Lykke til, og god jul!
Dette trenger du:
3 egg
125 gram sukker
4 ss potetmel
2 ss hvetemel
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Mandelbunn:
180 gram mandler
200 gram sukker
6 eggehviter
Smørkrem:
100 gram melis
100 gram smør eller margarin
2 eggeplommer
1 ts konjakk
1 plate dronningsjokolade
1 ss smør eller margarin
Slik gjør du:
Sjokoladebunnen stekes i langpanne i stekeovnen ved 250 grader, i cirka 5 minutter. Mandelbunnen stekes ved 175 grader i cirka 15 minutter.
Visp egg og sukker godt. Sikt det tørre, og rør det inn. Smør deigen ut i en langpanne kledd med bakepapir, og stek den.
Dryss sukker på et papir og hvelv kaken på det. Pensle papiret som lå under kaken ved stekingen med kaldt vann, da er det lettere å få av.
Mal mandlene og bland dem med sukkeret. Visp eggehvitene stive og bland i mandlene. Stek på papir i langpannen.
Rør smør og sukker til smørkrem og tilsett eggeplommene, smak til med konjakk. Smør kremen på sjokoladebunnen og legg over mandelbunnen.
Smelt sjokoladen og rør inn 1 ss smør, avkjøl den litt og fordel den jevnt oppå kaken. La sjokoladen feste seg litt, før du stikker ut kakene i hjerteform.
Restene kan kjøres raskt i food-prosessor og formes til små snadderkuler. Vil en gjøre det riktig fint, kan en pensle dem med sjokolade.
Det er fint å bruke et pizzahjul hvis du vil skjære kaken i ruter, i stedet for å stikke ut hjerter.
(Kilde: Tine)