skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille
Oppskrift:

Pinnekjøtt

Ta ein inntørka sau, ein bunt med bjørkepinner og stable kjøttet i den største gryta du har. Lukta vil trekkje til seg ein kvar vestlending i mils omkrets.

Publisert 29.11.2000 17:59. Oppdatert 29.11.2000 19:22.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video

Ingrediensar

- Ferdig pinnekjøtt frå butikken
ca 350 g per person

For å lage pinnekjøtt treng du ein vid kjele, trepinner eller ein rist.

Del ribba langs kvart ribbein. Legg bitane i rikeleg med kaldt vatn over natta. Bytt vatn ein gong.

Legg ei metallrist eller bjørkepinner (utan bark) i botn av kjelen. Fyll på med vatn slik at det står i høgde med underlaget. Legg kjøttbitane på kryss og tvers over.

Kok under lokk til kjøttet løsnar frå beina (ca to timar). Pass på slik at det ikkje kokar tørt!

Pinnekjøttet kan òg brunast lett i omnen. Legg pinnekjøttet i ei langpanne og sett det høgt i omnen på sterk varme eller under grillen i ca 5 minutt.

Pølsene kan dampast med pinnekjøttet dei siste 15-20 minuttane.

Server på ein varm tallerken med grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte potetar og sennep.




Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no