skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Lettvint sylteflesk


Publisert 28.11.2000 11:16.

Ingredienser

- 1-1,5 kg sideflesk
- Kokende vann
- 2 ts salt pr liter vann
- 1 ts hel pepper
- 1 ts hel nellik
Syltelake:
- 1 l vann
- 0,5 dl salt
- 0,5-1 dl eddik
- Hel nellik til pynt

Kok flesket i saltet, krydret vann til det er mørt, ca 1 time. Ta flesket opp og legg det gjerne i press.

Når flesket er kaldt, legges det i den sammenrørte syltelaken. Her kan det oppbevares inntil en uke. Server med sennep og rødbeter.


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no