Lag en deilig kake med mandler og sjokoladeglasur.
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
Det dufter snart nybakt kake og jul! Denne honningkaken er lett å lage.
Om 75 minutter har du noe godt å servere gjestene dine, og jula kan bare komme.
Lykke til!
Dette trenger du:
(Til 8 porsjoner)
4 egg
250 gram honning
100 gram smør eller margarin
|
Foto: Tine |
1/4 ts nellik malt
1/4 ts pepper malt
1/4 ts ingefær malt
1 ts bakepulver
250 gram hvetemel
250 gram sukker
Pynt:
1 skoldede mandler
1 sjokoladeglasur
Slik gjør du:
Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og smeltet, avkjølt smør.
Bland det tørre sammen og rør det inn. Vend til slutt inn stivvispede eggehviter og hell røren i godt smurt form. Stek kaken og avkjøl så på rist.
Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får modnes, gjerne mer enn en måned.
Pynt eventuelt med mandler og sjokoladeglasur ved servering.
Stek kaken i langpanne eller ildfast form (cirka 20x25 cm) ved 150 grader i cirka 50 minutter.
(Kilde: Tine)