Åpningstider hos Publikumsservice - Tlf. nr: 23 04 70 00

Hverdager: 08:00 - 22:00. Lørdager: 13:00 - 20:00
Søn- og høytidsdager: Stengt

OFTE STILTE SPØRSMÅL

  • Supersommer på Operataket - 2014

Opptak fra showet 10. august er tilgjengelig på nettsidene til NRK Super.

  • Sjakk-OL i Tromsø - 1-14. aug 2014.

Sjakk-OL er over.
Ønsker du å se noe på nytt, så klikk her.
Resultater, klikk her.

  • VM Hestesport - 23. aug til 7. sept.

Søndag 24. august kl 14.00 sendes det opptak av åpningsseremonien fra Normandie i Frankrike.
Deretter blir det daglige direkte sendinger på NRK.
Les mer her: VM i hestesport

  • Sendestart nye programmer (sesonger)?

Mandag 4. august: Lykkeland (Sesong 1) (6 episoder)
Britisk krimserie
Catherine Cawood er politioverbetjent i en liten vakker bygd i Yorkshire. Bygda har et alvorlig problem med rusmisbrukere, noe som gir politiet en travel hverdag. Samtidig bærer Catherine på en stor sorg etter at datteren begikk selvmord.

Torsdag 7. august: Kystvakta (Sesong 1) (13 episoder)
Australsk dramaserie
På HMAS Hammersley, ein patruljebåt i den australske marinen, bur og jobbar det 24 menn og kvinner tett på kvarandre. Pakka saman i denne trykkokaren av ein båt, må mannskapet mobilisere alt dei har av kunnskap, humor og ikkje minst tolmod for å løyse både store og små oppdrag. Ein ung marinebiolog blir forgifta, og mannskapet gjer alt dei kan for å redde ho. Ein kollega av kvinna kjem med opplysningar, men ho verkar skjule delar av sanninga.

Søndag 17. august: Drama i smådyras rike (3 episoder)
Britisk naturserie som handler om naturens aller minste kreaturer. Vi blir med ned i en miniatyrverden full av utrolige og actionfylte historier med gresshopper, biller og ekorn i helterollene.
- I tillegg sendes det en bakomfilm til hver episode "Bak kamera i smådyras rike". (Den første 18. aug.)

Søndag 17. august: Nytt liv i East End (Sesong 3) (8 episoder)
Nye historier om Jenny og hennes liv som jordmor i Londons fattigstrøk i 50-årene. Hun møter store utfordringer både i privatlivet og på jobb.

Mandag 18. august: Dagbøker frå første verdskrig (8 episoder)
Tysk dokumentarserie
100 år etter at krigen braut ut, får vi ei ny historie om dei grufulle åra, ikkje fortalt gjennom makthavarane, men slik 14 personar har skildra opplevingane sine. Dei åtte episodane er sett saman av oppdikta scener, gamle arkivklipp og animasjonar.

Tirsdag 19. august: 37 dagar til krig (3 episoder)
Britisk dramaserie
Kva skjedde i tida mellom 28. juni 1914, då Franz Ferdinand blei skoten i Sarajevo, og 4. august, då krigen mellom Storbritannia og Tyskland var eit faktum? Ei dramatisert framstilling av aktivitetane til diplomatiet viser at første verdskrigen ikkje var eit resultat av tilfeldige hendingar.

Onsdag 20. august: Unge inspektør Morse (Sesong 2) (4 episoder)
Unge inspektør Morse har hatt det tøft både profesjonelt og følelsesmessig i ukene etter farens død.

Fredag 22. august: Vera (Sesong 3) (4 episoder)
Vera Stanhope etterforsker et brutalt mord på den unge fysioterapeuten Lizzie Faulkner som ferierte på en luksusresort. Saken utvikler seg til å bli et mareritt for Veras assistent Joe. Han står etterhvert ansikt til ansikt med deler av sin fortid som han helst ville glemme.

Mandag 18. august: Årets mesterfotograf (5 episoder)
Dansk serie
Vi tar bilder som aldri før og dokumenterer våre liv på blant annet
Instagram, Facebook og Snapchat. I serien får seerne tips om hvordan de kan ta bedre bilder.

Tirsdag 26. august: Alt var bedre før (Sesong 2) (5 Episoder)
Er det bare nostalgi, eller har vi mistet noe på veien fra den gangen barna lekte ute? Dette er tema i første program i den nye sesongen av "Alt var bedre før". I hvert program møter vi to yngre og to eldre mennesker som kommenterer fortid og nåtid.

Tirsdag 26. august: Kampen om Nilen (3 episoder)
Professor Terje Tvedt har brukt det meste av sitt voksne liv til å forske på Nilen, elven som er livets åre for millioner av mennesker. Nilen renner gjennom elleve land hvor befolkningsvekst, ny teknologi og miljøendringer gjør kampen om vannet stadig mer desperat. I denne serien tar Tvedt en reise gjennom dette gigantiske elvesystemets historie og nåtid, i møte med mennesker og statsledere, fra utløpet i Middelhavet til den hvite Nilens kilde i hjertet av Afrika.

Tirsdag 26. august: Førstiser (3 deler) NRK3
Seks studenter starter på sitt første år ved Bedfordshire universitet i England. Hvordan klarer de seg vekke fra familiene sine, med studier, nye venner og nattelivet i Luton?

Onsdag 27. august: En smak av det nye Afrika (3 deler) NRK2
TV-kokken Nikolaj Kirk og kjæresten Karen Mukupa, som er musiker, reiser rundt i verden. Nå fordyper Nikolaj seg i afrikanske matretter, mens Karen utforsker hvordan det går med folk i utviklingslandene. Hun møter mennesker fra den nye middelklassen som har store ambisjoner på egne og landets vegne.

Torsdag 28. august: Karl Johan (Sesong 3) (8 episoder) NRK1
Humortalkshow ledet fra Karl Johans gate av Erik Solbakken og Hasse Hope. Alt - eller i hvert fall noe - kan skje i dette nesten planlagte programmet.

Mandag 1. september: Fra D-dagen til ett fritt Paris (2 deler)
Denne franske dokumentaren i to deler forteller historien om D-dagen og er i sin helhet satt sammen av arkivmateriale fra andre verdenskrig. Store deler av materialet har aldri tidligere vært vist.

Onsdag 3. september: Osmanane - Europas muslimske herskarar (3 deler) NRK2
Det osmanske riket var eitt av dei største og mektigaste imperia i verdshistoria. Det strekte seg over tre kontinent og eksisterte i over seks hundre år. Men historia vert ofte farga av minna frå dei siste, blodige kampane på slagmarka under fyrste verdskrigen. I denne serien fylgjer vi utviklinga frå den spede byrjinga på 1200-talet til oppløysinga på midten av 1900-talet. Korleis oppstod dette riket? Rageh Omaar byrjar reisa med å undersøke nokre overraskande osmanske røter.

  • Sportens sendeplaner

Her finner du informasjon om hvilke sportssendinger vi har på TV og radio: http://www.nrk.no/sport/sendeplan/

  • Publikumsbilletter

Flere av våre underholdningsprogrammer spilles inn med publikum i studio. For nærmere informasjon, se Publikum i studio

MGPjr (finale) arrangeres 30. august 2014 i Oslo Spektrum
Billetter til finalen er utsolgt. Billetter til generalprøven fredag 29. august selges på Billettservice. Generalprøven er en unik mulighet for de minste barna, siden det starter kl.18.00. Samme showet som finalen, men uten kåring av vinner.

  • DAB-radio

For å være sikker på at du har alle radiokanalene inne, kan det være lurt å ta et nytt kanalsøk ved jevne mellomrom, evt en fabrikk-reset. Ta nytt kanalsøk

  • Spillelister:

Informasjon om musikken som spilles i NRKs radiokanaler er nå å finne i nettradio. Les mer her:

  • Teksting:

Mange norske tv-programmer er tilgjengelig med teksting, men for at tekstingen skal fungere og for at kvaliteten skal være god må det velges rett type teksting ut fra hvordan signalene mottas.

NB: Fra og med 18. mars 2014 vil det ikke lenger være mulig å hente inn teksting via tekst-tv på NRKs HD-kanaler.

Informasjon om teksting på HD kanaler

Teksting av programmer ved avspilling på nettbrett/mobil:

For teksting på iPhone/iPad må du først velge fullskjerm og deretter aktivere teksting via tekstknappen (nederst i avspillingsvinduet). Velg norsk som språk.

For enheter med Android er dessverre ikke teksting tilgjengelig.

  • Arkivpublisering:

Fra og med 1. januar 2014 kan NRKs arkivmateriale fra 1960 til 1997 bli tilgjengeliggjort på nett. Tidligere har innviklede rettigheter stanset gjenbruken av noen av tidenes mest populære serier, men en ny avtale mellom NRK og rettighetshaverorganisasjonen Norwaco sikrer nå at publikum kan få tilgang til alt NRK har produsert eller finansiert siden 1960.

NRKs arkiv ut på nett
Oversikt over hva som er publisert

placeholderImage