skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille
Oppskrift:

Sursild


Publisert 29.11.2000 16:36.

Ingredienser

- 12 sildefileter
- 2 dl eddik, 7 %
- 3 dl sukker
- 4 dl vann
- 1 ts hel pepper
- 2 middels store løk
- dill

Vann evt. filetene en halv time i melk. Skyll dem i kaldt vann og tørk dem. Bland eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er oppløst.

Skjær en del av filetene i pene, skrå gaffelbiter og legg dem lagvis i krukke sammen med løk, pepper og dill. Frisk eller fryst dill er best, men tørket kan også brukes.

Hell lake på silden og la krukken stå på kjøkkenbenken natten over, slik at laken får trekke godt inn. Sett den så kaldt til den skal serveres.

Resten av filetene kan legges hele ned på krukke sammen med løk, krydder og lake. Disse holder seg fint 3-4 uker i kjøleskap.

Slike fileter kan senere skjæres opp til sursild, eller de kan serveres hele med løkringer, syltede rødbeter, en skje rømme og varme poteter.



Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no