Oppskrift: Sursild Publisert 29.11.2000 16:36. Ingredienser- 12 sildefileter
- 2 dl eddik, 7 %
- 3 dl sukker
- 4 dl vann
- 1 ts hel pepper
- 2 middels store løk
- dill
Vann evt. filetene en halv time i melk. Skyll dem i kaldt vann og tørk dem. Bland eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er oppløst.
Skjær en del av filetene i pene, skrå gaffelbiter og legg dem lagvis i krukke sammen med løk, pepper og dill. Frisk eller fryst dill er best, men tørket kan også brukes.
Hell lake på silden og la krukken stå på kjøkkenbenken natten over, slik at laken får trekke godt inn. Sett den så kaldt til den skal serveres.
Resten av filetene kan legges hele ned på krukke sammen med løk, krydder og lake. Disse holder seg fint 3-4 uker i kjøleskap.
Slike fileter kan senere skjæres opp til sursild, eller de kan serveres hele med løkringer, syltede rødbeter, en skje rømme og varme poteter.
|