skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Kålrotstappe

Kålrotstappe er essensielt til pinnekjøttet. Det er mange måter å lage den på. Her er en god variant.

Publisert 19.12.2001 11:54.
Kålrotstappe er nærmest obligatorisk til pinnekjøtt (foto: mat.no).

Ingredienser

1 kg kålrot
2 store poteter
ca 3 dl vann
1-2 dl fårekraft
1/2 dl fløte
salt og pepper

Slik gjør du

Skjær kålrot og poteter i tykke skiver og kok dem til mos. Knus dem med klubbe eller mal den på kvern. Ha mosen tilbake i kjelen og spe med fårekraften og fløten til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varm, pyntet med hakket persille.


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no