| |
Oppskrift: Brente mandlerDen raskeste veien til julelukt og julestemning. Varm panne, masse sukker og en pose mandler er det som skal til. Publisert 29.11.2000 16:39. Oppdatert 29.11.2000 19:39.Ingredienser- 500 g mandler
- 0,5 dl vann
- 150 g sukker
- 1 ss smør
Legg mandlene utover i en langpanne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Rør i mandlene av og til.
Bland vann og sukker i en kjele.
Kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter. Ha i de ristede mandlene.
Rør hele tiden til sukkeret rundt mandlene krystalliseres, og mandlene har fått et "grått” utseende .
Rør videre til sukkeret smelter igjen og får en jevn, pen karamellfarge.
Bruk ikke for sterk varme. Sukkeret må ikke bli brent. Bland i smøret.
Smør benkeplaten med soyaolje. Hell blandingen på bordet. Ta mandlene fra hverandre. La dem bli helt kalde.
Oppbevar dem i tett boks på et tørt sted.
|
|
|
|
Tina NordströmAlle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.
|
Kokke-LiseAlle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.
|
|
|
Lars BarmenLars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.
|
Eide og MorrisLinda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kylie KwongEn av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.
| |
|
GastronomiHenry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.
|
|
KokkekampProgrammet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.
|
|
| |