skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Juleørret

Fisk til julefrokosten er et fast innslag i mange norske hjem, og er et lett og godt måltid etter julemiddagen.

Publisert 28.11.2000 10:47.

Ingredienser

- 1 kokt ørret (1-2 kg)
- ca 2 stk (400-400 g) ikke for tykke slangeagurker
- 1 pakke aspik (gjerne med hvitvin)
Pynt:
- Sitronskiver
- Persille
Saus (6 porsjoner):
- 3 dl lettmajones
- 3 dl lettrømme
- sitronsaft

Fisken til julefrokosten kan godt kokes i god tid. Ta gjellene ut av fiskehodet og vask fisken godt. Tørk den i kjøkkenpapir og gni den i buken med litt salt.

Pakk fisken i smurt aluminiumsfolie og legg den i langpanne. Hell en kopp vann i langpannen og sett fisken i ovnen i ca 1 time ved 160 grader, eller til ryggfinnen løsner.

Ta folien til side, fjern skinnet på oversiden og avkjøl fisken raskt.

Lag aspik etter anvisning på pakken og avkjøl den til den er tyktflytende. Høvle agurken i tynne skiver med ostehøvel.

Når fisken er helt kald, dekk den med takstenslagte agurkskiver. Start ved sporen og legg jevnt oppover. Når fisken er helt dekket, hell forsiktig et lag tyktflytende aspik over og sett kaldt til dette er helt stivnet.

Gjenta denne operasjonen 1-2 ganger så fisken blir jevnt dekket med aspik. Blir aspiken for stiv under arbeidet, smelt den forsiktig i litt vamt vann.

Når aspiken er helt stiv, er fisken serveringsklar.


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no