Seint ute med julebaksten? Fortvil ikke. Du kan lage flere typer julekaker av den samme deigen. Her er oppskriften!
|
Foto: Tine |
Ut av denne deigen har du alle de ulike slagene du trenger til jul. Den er så enkel at du kan lage den i kveld.
Nå er det tid for å ha ei fredelig og fin jul!
God jul!
Alle kakene kan du steke i stekeovnen ved 175 °C i ca 10 minutter. Og ingen av dem har steketid over 15 minutter!
Grunndeig:
750 gram meierismør
1 kilo hvetemel
330 gram melis
Elt deigen sammen, og del den i to. Bland inn to egg i den ene delen. Ut av denne nye deigen kan du lage kakene tyske skiver og sjakkruter av den ene delen.
Sett deigen kjølig i et par timer.
Tyske skiver:
1/4 grunndeig + 1 egg
Trill 4 1/2 cm tykke pølser. Skjær opp i 1/2 cm tykke skiver. Legg på smurt stekeplate. Stek kakene.
Sjakkruter:
1/4 grunndeig + 1 egg
Bland halve deigen med 2 ss kakao. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg pølsene oppå hverandre og skjær i tynne skiver. Stek kakene.
Smørkranser, riflekjeks, fylte kjeks og syltetøykaker
1 porsjon grunndeig
4 egg
Smørkranser:
Sprøyt deigen ut gjennom kakesprut eller kvern med stjerneformet skive. Skjær i 12 cm lengder og form til kranser. Stek kransene.
Riflekjeks:
Sprøyt ut som smørkranser. Skjær 2 1/2 -3 cm lange stenger. Stek stengene og avkjøl på rist.legg fyllet mellom to og to kjeks.
Fyll til kjeksene:
50 gram kokosfett
1/2 plate kokesjokolade
1 egg
2 ss melis
Smør fyll mellom to og to kjeks.
Syltetøykaker:
Kjevle en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut runde kaker ca 6 cm i diameter. Legg en klatt bringebærsyltetøy på kaken. Brett den i to og trykk sammen kantene med en gaffel. Stek syltetøykakene.
(Kilde: Tine)