| |
Oppskrift: LeverposteiHjemmelaget leverpostei hører med på koldtbord i jula. Tranebærgelé og sure agurker hører med! Publisert 29.11.2000 16:17. Ingredienser- 750 g svinelever.
-300 g ryggspekk
- 12 ansjosfileter
- 2 egg
- 3 ss hvetemel
- 3 dl fløte, 20 %
- 1 løk (ca 100 g)
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1/2 ts allehånde
- 1/2 ts nellik
Skjær lever og spekk i småbiter. Mal leveren en gang på kvern, og spekk og ansjosfileter to ganger, eller kjør begge deler i hurtigmikser eller food processor.
Bland lever og spekk, egg, mel, fløte, finhakket løk, salt og krydder.
Fyll røren i godt smurte former. Stek posteien i vannbad i ovnen ved 175-200 grader i 45-60 minutter.
Stikk i posteien. Saften som tyter ut skal være blank.
Avkjøl posteien i formen.
|
|
|
|
Tina NordströmAlle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.
|
Kokke-LiseAlle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.
|
|
|
Lars BarmenLars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.
|
Eide og MorrisLinda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kylie KwongEn av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.
| |
|
GastronomiHenry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.
|
|
KokkekampProgrammet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.
|
|
| |