skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille
Oppskrift:

Leverpostei

Hjemmelaget leverpostei hører med på koldtbord i jula. Tranebærgelé og sure agurker hører med!

Publisert 29.11.2000 16:17.

Ingredienser

- 750 g svinelever.
-300 g ryggspekk
- 12 ansjosfileter
- 2 egg
- 3 ss hvetemel
- 3 dl fløte, 20 %
- 1 løk (ca 100 g)
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1/2 ts allehånde
- 1/2 ts nellik

Skjær lever og spekk i småbiter. Mal leveren en gang på kvern, og spekk og ansjosfileter to ganger, eller kjør begge deler i hurtigmikser eller food processor.

Bland lever og spekk, egg, mel, fløte, finhakket løk, salt og krydder.

Fyll røren i godt smurte former. Stek posteien i vannbad i ovnen ved 175-200 grader i 45-60 minutter.

Stikk i posteien. Saften som tyter ut skal være blank.

Avkjøl posteien i formen.


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no