Tina lager en herlig og sosial retrorett i juledesign; julefondue. Med ingredienser som oksefilet og tilbehør som kryddersmør og fylte fikner kan ikke dette bli annet enn bra!
|
|
Ingrid Espelid Hovig har lange tradisjoner med å vise hele Norges TV- seere hvordan man skal få i stand julematen, og har sikkert vært med på å redde mange julekvelder.
|
|
|
I mellom alle juleforberelsene, bør du sette av tid til å slappe av med noe godt å bite i.
| |
Juelsen gir deg en god oppskrift hvor du får nyttet istykkerkokte poteter sammen med ovnsbakt kveite. Lutefisk er også på menyen i dag.
|
|
|
Fruktkaker er ikke alltid så fruktige som vi kan ønske oss. Men kokke-Lise har en oppskrift som ifølge henne selv gir oss «julens beste fruktkake».
| |
Kokken Stig Juelsen og reporter Einar Espeland hjelper deg med julematen i radio og på nett i desember. Først ut er ribbe og pinnekjøtt.
|
|
|
Hvorfor ikke prøve kalkun til julemiddagen i år?
| |
Dette er frokosten som fort kan strekke seg til å bli både lunsj og middag.
|
|
|
«Cheerio, miss Sophie», her kommer oppskriftene fra Grevinnen og hovmesterens julebord.
| |
Denne retten kan du ikke la være å prøvesmake, noen dager før jul.
|
|
|
Jula handler om å ta vare på tradisjonene våre, men vi kan prøve noe nytt innimellom. Prøv denne salaten!
| |
Selv om du slett ikke er klar for julefeiring ennå, er det ingen grunn til å la verken pinnekjøttet eller ribba få ligge i fred i kjøledisken.
|
|
|
Velg ut noen kalde retter som kan lages ferdig dagen før, og noen som du varmer i ovnen like før gjestene kommer.
|
|
|
Nordmenns julemattradisjoner har ikke endret seg de siste fem årene. Nordmenn har en sterk tradisjon knyttet til å ha ribbe eller pinnekjøtt på julaften.
| |
Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et tapasbord.
|
|
|