skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille
Oppskrift:

Sjokoladetrøffelkuler


Publisert 29.11.2000 16:40. Oppdatert 08.12.2000 14:04.

Ingredienser

- 1/4 dl kremfløte
- 200 g grovhakket kokesjokolade (halvparten lys og halvparten mørk)
- 60 g smør
Pynt:
- Smeltet kokesjokolade blandet med litt kokosfett
- kakao

Kok opp fløten. Bland i kokesjokolade og smør og rør det glatt. Sett det til side til avkjøling.

Del gjerne porsjonen i to og bruk halvparten til Muscadine/Stengeli.

Fyll massen i sprøytepose med glatt sprut og sprøyt ut små topper på plate dekket med bakepapir.

Sett sjokoladetoppene til avkjøling til de er helt stive. Dypp dem i sjokolade-kokosfet-blandingen.

Rull kulene i kakao. Legg dem på platen igjen og la dem stå kjølig til sjokoladeovertrekket er stivnet. Børst av litt av kakaoen med en pensel.

Oppbevar trøffelkulene tørt og kjølig.



Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no