skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille
Oppskrift:

Svineribbe

Fleire rundspørringar viser at svineribba er den store favoritten som julemiddag. Ribba blir servert i heile landet, gjerne med surkål, medisterkaker og pølse.


Publisert 22.11.2000 09:23. Oppdatert 14.12.2000 12:20.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video

Ingrediensar

4 porsjonar
- 1 ¼ kg tynnribbe eller 1 ½ kg midtribbe
- 1 ts salt
- ½ ts peppar

Be slaktaren rute opp svoren, eller snitt han i ruter med skarp kniv. Snitt berre gjennom svoren, ikkje ned i feittet. Gni ribba inn med salt og peppar og la ho ligge kjølig med svorsida ned i 2 døgn.

Legg ribba i langpanna med svorsida ned. Hell i 2 dl vatn. Dekk panna med aluminiumsfolie. Damp ribba i steikeomnen ved 200 °C i 20 minutt.

Ta ut langpanna, og løft ribba over på rist med svorsida opp. Legg rista over langpanna. Steik ribba vidare ved 175 °C i 1,5-2 timar for tynnribbe, 2-2,5 time for midtribbe. La omnsdøra stå på gløtt dei siste 10 minutta for at svoren skal bli sprø. Er svoren likevel ikkje blitt så sprø som ein vil ha han, kan du sprø han opp under grillen. Men pass godt på svoren ikkje blir brent.

La ribba kvile i 10-15 minutt på kjøkkenbenken før ho skjærast opp. Då vil ikkje så mykje safta renne ut. Skjær ribba i 2-3 cm tykke stykkar. Kok ut langpanna med litt vatn. Bruk sjyen som saus.

Sprø svor


Legg svor som ikkje er blitt sprø på aluminiumsfolie på ei steikeplate. Sett plata under varm grill i steikeomnen, med omnsdøra open eller på gløtt. Pass svoren nøye. Plukk bitane ut etter kvart som dei blæs opp og blir sprø.




Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no