skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille
KAARSTAD PÅ TORSDA'

Julebrød

Ikke julekake, men julebrød frister WOKs Sigmund Kaarstad med før jul. Et godt halvgrovt brød med rosiner, sirup og eple.

Publisert 13.12.2001 12:49.

Til 1 brød trenger du:

50 g smør eller margarin
3 dl melk
1/2 pakke (25 g) gjær
1 ss mørk sirup
1 ts salt
1 eple, ca 150 g, grovrevet
1 dl rosiner
2 dl havrekli eller kruskakli
2 dl sammalt hvete fin
ca 6 dl hvetemel
50 g hasselnøttkjerner

Slik går du fram:

Smelt smøret og tilsett melken. Væsken skal være lunken.

Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør gjæren ut med væsken. Bland inn sirup, salt, eple, nøtter, rosiner, kli og sammalt mel.

Arbeid til slutt inn hvetemel til en deig som ikke skal være for fast. Hev deigen 45 minutter.

Kna deigen om igjen, form et avlangt brød og legg det i en smurt 2-liters form. Snitt overflaten. Etterhev brødet 30 minutter.

Stek brødet på nederste rille i ovn ved 200 grader 30-35 minutter. Avkjøl brødet på rist. Kan fryses.

WOK, NRK P2 13. desember 2001
Av Bente Skjerven



Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no