skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat Sist oppdatert 12:47
 
Foto: SVT
Tina lager en herlig og sosial retrorett i juledesign; julefondue. Med ingredienser som oksefilet og tilbehør som kryddersmør og fylte fikner kan ikke dette bli annet enn bra!

Ingrid lager julemiddag

Ingrid Espelid Hovig kan alt om julemat. foto: nrk
Ingrid Espelid Hovig har lange tradisjoner med å vise hele Norges TV- seere hvordan man skal få i stand julematen, og har sikkert vært med på å redde mange julekvelder.


Adventskos

Foto : Opplysningskontoret for meieriprodukter
I mellom alle juleforberelsene, bør du sette av tid til å slappe av med noe godt å bite i.

Julefisk fra Juelsen

Juelsen gir deg en god oppskrift hvor du får nyttet istykkerkokte poteter sammen med ovnsbakt kveite. Lutefisk er også på menyen i dag.

Julens beste fruktkake

Julens beste fruktkake Foto: NRK
Fruktkaker er ikke alltid så fruktige som vi kan ønske oss. Men kokke-Lise har en oppskrift som ifølge henne selv gir oss «julens beste fruktkake».

Julemat med Juelsen

Kokken Stig Juelsen og reporter Einar Espeland hjelper deg med julematen i radio og på nett i desember. Først ut er ribbe og pinnekjøtt.


Tradisjonell julekalkun

Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.
Hvorfor ikke prøve kalkun til julemiddagen i år?

Julefrokosten – årets pyjamasfest

Dette er frokosten som fort kan strekke seg til å bli både lunsj og middag.


Same procedure...

«Cheerio, miss Sophie», her kommer oppskriftene fra Grevinnen og hovmesterens julebord.

Deilig skinkestek

Denne retten kan du ikke la være å prøvesmake, noen dager før jul.


Julesalat

Jula handler om å ta vare på tradisjonene våre, men vi kan prøve noe nytt innimellom. Prøv denne salaten!

Ungarsk ribbe

Selv om du slett ikke er klar for julefeiring ennå, er det ingen grunn til å la verken pinnekjøttet eller ribba få ligge i fred i kjøledisken.


Kylling og eggkanapè til jul

Velg ut noen kalde retter som kan lages ferdig dagen før, og noen som du varmer i ovnen like før gjestene kommer.


Sterke norske julemattradisjoner

Nordmenns julemattradisjoner har ikke endret seg de siste fem årene. Nordmenn har en sterk tradisjon knyttet til å ha ribbe eller pinnekjøtt på julaften.

Juletapas

Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et tapasbord.


 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Se mat i Nett-TV!

Foto: SVT I Nett-TV kan du se Tinas mat, Barmeny, Gastronomi og mye mer når du vil.

Kjøkkenkroken

Diskuter mat og oppskrifter.

Drinker

Caipirinha, Dirty Martini...

Skjermbilder

Friske bilder til din dataskjerm.
15 SISTE MAT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no