skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Delfiakake

Ingen jul uten mors delfiakake!

Publisert 15.12.2003 12:46.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Den er utrolig god, og passer fint på bordet med alle julekakene.

Selv om den ikke er det aller sunneste vi kan få i oss, er den en favoritt i jula!

Lykke til!

Dette trenger du:

3 plater kokesjokolade
6 ss sterk kaffe
1 1/2 pk delfiafett
4 egg
3-4 ss sukker
1/2 pk søt kjeks (Per)
Hakkede valnøtter
Kulørt marsipan
Gelétopper til pynt

(1 form à 1 1/2 l)

Slik gjør du:

Kle en smurt form med stykker av matpapir. Smelt sjokoladen i vannbad.

Tilsett kaffe. Smelt delfiafettet over svak varme. Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen og bland godt.

Tilsett litt og litt delfiafett under stadig omrøring. Visp godt til en jevn røre. Legg røre og kjeks lagvis i formen sammen med valnøtter og marsipan. Sett kaken på et kaldt sted til den er stiv.

Hvelv kaken og pynt med gelétopper.

Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også
fryses.

(Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEKAKER
Siste saker:

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no