skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Pinnekjøtt med kålrotstappe

Beregnet for fire personer.

Publisert 29.12.2004 10:27.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Kari-Lill Fredriksen

1,4 kg pinnekjøtt - gjerne mer til et sultent lag.

Slik gjør du:

1. Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Vann ut i rikelig vann i ca. 1 døgn.

Pinnekjøtt med kålrotstappe. Foto: Scanpix.
2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten.

3. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra bena (ca. 2 timer). Pass på så det ikke koker tørt.

4. Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.

Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep.

Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Kålrotstappe

1 kg kålrot
2 stk. gulrot
1 l vann
2 ts salt
ca 0,5 ts pepper
1 dl kremfløte
3 ss smør

Slik gjør du:

1. Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter.

2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.

3. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.

Tips:

Fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på at det ikke blir for salt.

Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt

Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEMIDDAG
Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEGODT
Siste saker:
Flere saker: ALT OM JULEKAKER

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no