Laster innhold, vennligst vent..
Jamillas samosa

Slik lager Jamilla El Haddaoui samosa.

Foto: Jamilla El Haddaoui

Jamillas samosa

Da NRK spurte leserne om hvilken rett de helst vil spise under id-feiringen, var det samosa som fikk flest stemmer. Her er hobbykokk og Instagramprofil Jamilla El Haddaouis oppskrift fra programmet «Festen etter fasten» på NRK1.

Slik gjør du

Kjøttfyll

Kok potetene møre i lettsaltet vann.

Varm olje i en stekepanne og brun kjøttdeigen. Tilsett den hakkede løken og la det surre til løken er myk og gjennomsiktig.

Tilsett krydder og frisk koriander.

Del de kokte potetene i terninger og ha dem over i stekepannen sammen med ertene.

Til slutt tilsetter du sitronsaft og blander alt godt sammen i stekepannen.

Samosadeig

Bland melet sammen med oljen og tilsett salt, frø og vann. Elt deigen sammen og la hvile i 15 minutter.

Del deigen i cirka 12 jevnstore boller og kjevle ut til sirkler. Del de i to.

Legg en til to spiseskjeer av fyllet på hver av halvsirklene. Brett deigen sammen til en trekant og klem kantene godt sammen.

Samosaen stekes i kjele når oljen er varm, cirka 150 grader, til de er gylne og fine.

Tips

Jamilla El Haddaoui har røtter i Marokko, og selv pleier hun å feire id med en stor lunsj med lammespyd, brød og marokkansk peppermyntete.

Kilde: Jamilla El Haddaoui TV-programmet «Festen etter fasten - Id mubarak»/NRK1