Slik gjør du
Kjøttfyll
Kok potetene møre i lettsaltet vann.
Varm olje i en stekepanne og brun kjøttdeigen. Tilsett den hakkede løken og la det surre til løken er myk og gjennomsiktig.
Tilsett krydder og frisk koriander.
Del de kokte potetene i terninger og ha dem over i stekepannen sammen med ertene.
Til slutt tilsetter du sitronsaft og blander alt godt sammen i stekepannen.
Samosadeig
Bland melet sammen med oljen og tilsett salt, frø og vann. Elt deigen sammen og la hvile i 15 minutter.
Del deigen i cirka 12 jevnstore boller og kjevle ut til sirkler. Del de i to.
Legg en til to spiseskjeer av fyllet på hver av halvsirklene. Brett deigen sammen til en trekant og klem kantene godt sammen.
Samosaen stekes i kjele når oljen er varm, cirka 150 grader, til de er gylne og fine.
Tips
Jamilla El Haddaoui har røtter i Marokko, og selv pleier hun å feire id med en stor lunsj med lammespyd, brød og marokkansk peppermyntete.