Slik gjør du
Kle en form med bakepapir.
Finhakk sjokoladen.
Skrell ingefæren og skjær den i skiver.
Hell fløte og ingefær i en gryte og la det småputre i 5 minutter. Ta gryten av platen og la blandingen stå og trekke i 10 minutter. Ta ingefæren ut av fløten.
Smelt sjokoladen på lav varme i vannbad. Varm opp fløten til den nesten koker. Tilsett kanel. Hell fløten over sjokoladen og rør kraftig til sjokoladen smelter. Tilsett honningen og rør til en bland røre. Hell blandingen over i den papirkledde formen. Sett formen i kjøleskapet i 3 timer, til røren har stivnet.
Lag små boller av røren. Rull bollene i bipollen.
Tips
Ingefæren motvirker forkjølelse, stimulerer blodsirkulasjonen og er betennelsesdempende.
Vanligvis ruller man trøfler i kakao eller kanel. Her brukes det bipollen som er både vakkert og næringsrikt.
Bipollen inneholder 20 forskjellige aminosyrer som bygger protein i kroppen, vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidanter.
Ingefærtrøffelen blir veldig mektig, nesten som et minimåltid.