Ingefærtrøfler rullet i bipollen.

Sjokoladetrøflene er rullet i bipollen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Ingefærtrøfler

Sjokoladetrøfler er en enkel måte å lage konfekt på. Trøflene kan smaksettes som man vil. I denne oppskriften er det brukt ingefær, kanel og honning.

Slik gjør du

Kle en form med bakepapir.

Finhakk sjokoladen.

Skrell ingefæren og skjær den i skiver.

Hell fløte og ingefær i en gryte og la det småputre i 5 minutter. Ta gryten av platen og la blandingen stå og trekke i 10 minutter. Ta ingefæren ut av fløten.

Smelt sjokoladen på lav varme i vannbad. Varm opp fløten til den nesten koker. Tilsett kanel. Hell fløten over sjokoladen og rør kraftig til sjokoladen smelter. Tilsett honningen og rør til en bland røre. Hell blandingen over i den papirkledde formen. Sett formen i kjøleskapet i 3 timer, til røren har stivnet.

Lag små boller av røren. Rull bollene i bipollen.

Tips

Ingefæren motvirker forkjølelse, stimulerer blodsirkulasjonen og er betennelsesdempende.

Vanligvis ruller man trøfler i kakao eller kanel. Her brukes det bipollen som er både vakkert og næringsrikt.

Bipollen inneholder 20 forskjellige aminosyrer som bygger protein i kroppen, vitaminer, mineraler, enzymer og antioksidanter.

Ingefærtrøffelen blir veldig mektig, nesten som et minimåltid.

Kilde: Alexandra de Paoli i TV-serien Hygge i Strömsö/YlE