Hvite sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøflene på bildet er rulla i pistasjnøtter, mandler og kakao. Det er selvfølgelig mulig å bruke andre typer nøtter og pynt.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Hvite sjokoladetrøfler

Hvit sjokolade, kremfløte og smør blir til vakker konfekt når du former massen til kuler.

Slik gjør du

Grovhakk sjokoladen. Ha den i en kjele sammen med fløte og smør. Varm opp forsiktig. Når sjokoladen begynner å smelte, kan du skur varmen på det laveste, eller til og med kanskje trekke kjelen av plata. Sjokoladen smelter likevel.

Nå kan du ha i amaretto eller en annen smakstilsetning. Rør til blandingen er helt glatt. Ha sjokolademassen over i en bolle, og legg plastfolie over. Sett den i kjøleskapet.

Trøffelmassen skal bli ganske hard, men ikke så hard at du ikke kan forme den. Da matredaksjonen lagde sjokoladetrøflene, sto bollen i kjøleskapet i litt mer enn tre timer.

Hakk mandler og pistasjnøtter, og ha nøttene i hver sin bolle eller skål. Ha kakao i en annen skål. Det er for øvrig fritt fram for annen topping!

Når sjokolademassen er kald, kan du forme kuler av den. To teskjeer gjør jobben enklere. Siste finpuss kan gjøres med fingrene, gjerne med tynne plasthansker på. Men vær forsiktig! Massen smelter lett.

Rull kulene i det du har lyst til.

OBS! Tida det tar å lage denne oppskriften, er ikke medregna avkjøling i kjøleskap.

Tips

Hvis du skal gi bort sjokoladetrøflene, bør du pakke dem inn i gavebokser og sette dem kaldt med en gang. Ellers er det ikke sikkert at det blir så mange igjen til mottakeren.

Hvis konfekt oppbevares kjølig, kan den holde seg i flere uker.

Kilde: Line Kjærran Norling