Gulrøtter på pannen

Claus Meyer dreier gulrøttene en kvart omgang mellom hvert snitt når han skjærer dem opp. Da får du noen fine former.

Foto: Tellus Works Television AS

Gulrøtter i gulrot

Gulrøtter i gulrot passer godt både som en selvstendig lunsjrett eller som tilbehør til fisk og retter av fjærkre. Oppskriften får du fra Smaken av Danmark.

Slik gjør du

Gulrøttene skrelles og deles i grove biter. Halvparten av smøret has i en stekepanne sammen med gulrøttene. Fres gulrøttene lett, til de begynner å karamellisere.

Gulrotsaften og eddiken tilsettes og kokes inn, slik at saften begynner å glasere rundt gulrøttene.

Ta gulrøttene av varmen og tilsett kaldt smør, salt og pepper. Dryss med finhakket sjalottløk og estragon.

Brød rives på et grovt rivjern, legges på en stekeovnsplate og dryppes med olje eller baconfett. Dryss over litt grovt havsalt. Stek brødsmulene gylne og sprø i ovnen 4-5 minutter ved 170-180 °C. Dryss over gulrøttene rett før servering, så de holder seg sprø.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer