Grillet kålrotburger med soppfacon og vegenaise

Kålrotburger med syltet rødløk, salat, portobellosopp og vegansk majones.

Foto: Richard Nystad

Grillet kålrotburger med soppfacon og vegenaise

Vegansk burger på grillen med fake bacon eller facon laget med portobellosopp og næringsgjær. Serveres med salat og vegenaise, vegansk majones.

Slik gjør du

Soppfacon

Skjær portobellsopp i tynne skiver og mariner med alle ingrediensene i en bolle.

Soppen stekes på en grill eller i en varm stekepanne til den er sprø. Soppen kan også bakes i ovn på 180 grader i 15 minutter.

Grillet kålrotburger

Bland alle ingrediensene i en bolle. Elt for hånd til en glatt masse. Hvis deigen blir for tørr kan det tilsettes to til tre spiseskjeer vann.

Form deigen til burgere og stek på medium varme. Husk at steketiden varierer etter burgernes størrelse.

Kålrotburgerne kan legges rett på grillen, men sørg at farsen ikke er for løs. Jeg pleier å ta med ferdige burgere på grillfesten.

Vegenaise

Bland sennep, soya og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser og tilsett olje i tynn stråle, litt etter litt, til den tykner.

Kålrotburgerne serveres i burgerbrød med vegenaise og soppfacon.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj/NRK P1