Gresskarsuppe med ingefær, chili og kokos

Gresskarsuppen er toppet med kokosmelk, koriander, chili og sitrongress.

Foto: TONE RIEBER-MOHN / NRK

Gresskarsuppe med ingefær, chili og kokos

Gresskarkjøttet får en mild og søtlig smak når det kokes eller bakes. Lise Finckenhagen tilsetter litt sterke smaker og syrlighet til suppen.

Slik gjør du

Skjær gresskarkjøttet i terninger. Skrell og skjær søtpotetene i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak). Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten.

Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.

Serveres med frisk koriander og godt brød.

Tips

Gresskarkjøttet verken lukter eller smaker spesielt godt i rå tilstand, men ikke la deg skremme av det. Ved varmebehandling som baking eller koking forandrer smaken karakter og blir mild og søtlig.

Gresskarfrøene kan også spises. Skyll frøene og klapp dem tørre på et kjøkkenhåndkle. Rist dem gylne i en varm stekepanne med litt olje, dryss over en klype salt.

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Flere oppskrifter: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen»