Green curry blåskjell

Green curry blåskjell er en enkel og lekker rett.

Foto: Fredrik Ringe

Green curry blåskjell

Blåskjellene er på sitt aller beste om vinteren. Da er det bare å utnytte sesongens råvarer og lage en deilig green curry med blåskjell.

Slik gjør du

Rens blåskjellene godt, og fjern «skjegget».

Ha solsikkeolje i en stor kjele og tilsett green curry paste, limeblad, hakket sitrongress og sjalottløk. Stek på lav temperatur i noen minutt, før du skrur opp temperaturen på fullt. Ha i blåskjellene, og stek i noen minutt, før du tilsetter kokosmelk. Damp til de har åpnet seg.

Hakk godt med koriander og miks inn i blåskjellene. Server straks.

Tips

Usikker på om blåskjellene er ferske? Bruk nesa, råder Karl Erik Pallesen. De skal lukte friskt av sjø.

Kilde: Karl Erik Pallesen/Fisketorget i Stavanger