Sjømaten som er best å spise nå I anledning fiskens dag gir vi deg en gjennomgang av hvilken sjømat du bør velge akkurat nå, og hva du kan lage av sesongens råvarer. Av Hanne Høyland
Green curry blåskjell Blåskjellene er på sitt aller beste om vinteren. Da er det bare å utnytte sesongens råvarer og lage en deilig green curry med blåskjell.
Chilikrabbe Imponer med en spennende rett, proppet med smak. Karl Erik Pallesen viser hvor enkelt det faktisk er å lage «chili crab».
Soyaspeket laks Hvis du sukkersalter og speker laksen, kan den holde seg godt, også etter at den egentlig har gått ut på dato.
Potetsalat med tre typer sennep Potetsalaten som er nydelig til for eksempel fisk. Retten kan gjerne lages med råvarer som har gått ut på dato.
Brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus Superenkel og smakfull smårett eller tilbehør med dressing av skarp ost. Retten kan gjerne lages med råvarer som har gått ut på dato.
Stekt breiflabb med blåskjell- og fennikelfrikassé Karl Erik Pallesen har stekt breiflabb og satt sammen en herlig saus med blåskjell og fennikel. Han kostet på seg litt ekstra kaviar da han serverte retten i «Norge rundt».