Soyaspeket laks

Da kokk Karl Erik Pallesen lagde laksen, brukte han laks som hadde gått ut på dato dagen den blei spist. Laksen blei lagt i marinaden ett døgn før. – Når du behandler laks på denne måten, holder den i to-tre dager over dato, minst, sier han.

Foto: Anders Fehn / NRK

Soyaspeket laks

Hvis du sukkersalter og speker laksen, kan den holde seg godt, også etter at den egentlig har gått ut på dato.

Slik gjør du

Ha salt og sukker på laksefileten og la den speke i en times tid. Tilsett soyasaus og resten av ingrediensene, og la laksen speke i et døgn.

Kutt laksen i tynne skiver før servering.

Tips

Soyaspeket laks, brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus og potetsalat med tre typer sennep

Soyaspeket laks, brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus og potetsalat med tre typer sennep.

Foto: Anders Fehn / NRK

Oppskriftene er lagd til Forbrukerinspektørene-programmet Utgått, men like godt. Da kokk Karl Erik Pallesen lagde laksen, brukte han laks som hadde gått ut på dato dagen den blei spist. Laksen blei lagt i marinaden ett døgn før.

– Når du behandler laks på denne måten, holder den i to-tre dager over dato, minst, sier han.

Soyaspeket laks passer godt sammen med potetsalat med tre typer sennep og brokkoli- og blomkålsalat med chèvresaus.

Kilde: Karl Erik Pallesen i FBI-programmet «Utgått, men like godt»