Nudler med reker og skjell

Nudler med ville, amerikanske reker som har mye av smaken i skallet.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Nudler med reker og skjell

Reker og hjerteskell med cashewnøtter, paprika, løk, tørket ananas, brokkolini, kokosmelk og nudler. Anne Hjernøe har kjøpt udon nudler i New Yorks Chinatown.

Slik gjør du

Skjellene kokes opp i vann, sjekk at de ikke inneholde sand og ha dem i et dørslag.

Klipp rekene opp i ryggen og fjern tarmen. Stek rekene i en varm panne til de begynner å få farge. Tilsett paprika, finhakket løk, ananas og brokkolini og la det steke litt med.

Tilsett chilirekepastaen, kokosmelken og sesamfrøene og kok det godt. Smak til med salt.

Samtidig koker du nudlene til de er al dente. Når de er klar blandes de med skjellene og rekene.

Tips

Flere oppskrifter: Anne lager mat i New York

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i Anne lager mat i New York/DR