Frisk påskekake med sjokolade og pasjonsfrukt

La deg friste av denne nydelige påskekaken med nøttebunn, hvit sjokolademousse og pasjonsfruktsaus.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Frisk påskekake med sjokolade og pasjonsfrukt

Hva er vel ikke bedre enn å kunne servere ei frisk og god kake med nøttebunn til påskekosen? Den hvite sjokolademoussen blir balansert med den friske pasjonsfrukten.

Slik gjør du

Mandelbunn

Varm ovnen til 180 grader. Kle en springform, som er 20–24 centimeter i diameter, med bakepapir. Visp eggehvitene ved middels hastighet til mykt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt, og pisk videre til en tykk og blank marengs. Vend inn mandlene, hell røren over i formen og bre den jevnt utover. Stek mandelbunnen midt i ovnen i cirka 30–35 minutter. Avkjøl og ta av kakeringen når bunnen er avkjølt.

Vask kakeringen og sett den tilbake rundt bunnen. Kle innsiden av ringen med bakepapir eller plastremse før du strammer den rundt bunnen.

Hvit sjokolademousse

Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.

Del pasjonsfrukten og skrap ut fruktkjøttet. Kjør det raskt med en stavmikser, uten å knuse de sorte frøene, og gni pasjonsfrukten gjennom en sil for å fjerne frøene. Vær nøye med å få med all saften.

Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Skrap ut vaniljefrøene, ha vaniljestang og frø sammen med melken i en liten kasserolle. La det få et sakte oppkok.

Visp eggeplommene sammen med 1 spiseskje sukker til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme kokende melken. Hell den varme melken over eggeplommene mens du visper energisk. Blandingen skal tykne noe.

Sil blandingen over sjokoladen, litt etter litt, mens du hele tiden rører energisk fra midten med en slikkepott. Kjør til slutt sjokoladeblandingen raskt med en stavmikser, slik at blandingen blir helt glatt og jevn. Rør inn pasjonsfrukten og la sjokoladeblandingen stå på kjøkkenbenken til den har romtemperatur, rør om av og til. Pisk fløten til myk krem og vend kremen inn i sjokoladeblandingen.

Hell sjokolademoussen over mandelbunnen i formen.

La sjokolademoussen stå i kjøleskapet i minst 6 timer før servering. Kaken kan med fordel fryses.

Pasjonsfruktsaus

Del pasjonsfruktene til sausen og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt med en stavmikser for å frigjøre saften i frøsekkene – uten å knuse frøene.

Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og appelsinjuice.

Kok opp og la sausen koke i et par minutter. Jevn den eventuelt med en liten spiseskje maisenna rørt ut i litt kaldt vann.

Avkjøl sausen før servering.

Anretning

Hvis du har fryst kaken må du huske å la den tine før servering. Fjern form og bakepapir mens den ennå er frossen. Sett kaken over på ønsket serveringsfat, og tin den i kjøleskapet.

Hell litt av sausen over kaken ved servering, og server resten ved siden av. Som ekstra pynt er det fint med for eksempel spiselige blomster og høvlet hvit sjokolade.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Holm på NRK P1+