Slik gjør du
Fiskebuljong
Fileter fisken og ta vare på hodene og beina. Skyll fiskeskrog og gjeller i kaldt vann. Ha alt i ovnen på 180 grader i 30 minutter til fiskebeina tørker og får litt farge.
Legg det i en gryte med vann sammen med grønnsaker, sopp, løk, persille, pepperkorn, laurbærblad og en liten klype salt. La det syde forsiktig i 20 minutter. Tilsett hvitvin, og la det syde i ytterligere 10 minutter.
La buljongen avkjøles og trekke i to timer med skrog og grønnsaker i. Sil buljongen. Nå kan den reduseres til sterkere smak om ønskelig.
Fiskesuppen
Skjær fiskefiletene beinfrie og i biter. Kok potet i terninger for seg selv. La fiskebuljongen syde i 10 minutter med paprikapulver, purreløk, fennikel, hvitløk og urter. Tilsett så potet, fisk, tomat og persille like før servering.
Server med godt brød.
Tips
- Paul Svensson laget denne fiskesuppen med abbor og sik, men det går fint å bruke annen fisk i suppen. For eksempel laks og torsk.
- Valg av urter i suppen er en smakssak mener kokken. Han har brukt: sar, timian, selleri, løpstikke og basilikum.
- Den gode buljongen som eventuelt blir til overs passer utmerket som base i en god fiskesaus, risotto eller til å vende inn i en pastarett.
- Frys gjerne ned resten av buljongen for senere bruk.