Fårikålen splitter nasjonen: Er chili innafor? Bør kjøttet kokes på forhånd? Kan pepperen svømme fritt i gryta? Skal fårikålen jevnes med mel, og vil bestemor rotere i graven hvis vi har i hvitløk og chili? Av Knut-Sverre Horn
Fårikål frå Fjernsynskjøkkenet, 1980 I 1980 skulle det vere mykje meir kål i fårikålen enn dei fleste brukar i dag. Få oppskrifta frå Ingrid Espelid Hovig her.
Fest med fårikål Hver høst feirer vi fårikålens festdag den siste torsdagen i september. Vi følger tradisjonen og tar fram de beste oppskriftene vi har. Men klarer også å se litt utenfor den smale vei, og viser noen velsmakende varianter med lam, får og kål. Av Siri Bjelland Berven
Lam i brunkål Inspirert av den danske retten flesk i brunkål har Lise Finckenhagen laget en versjon som hun kaller lam i brunkål. Dette er ikke fårikål. Oppskrifter på fårikål har vi fra før. Her er en annen måte å servere kål og lam på.
Fårikål fra kokkelæreren De aller fleste som har prøvd, synes ikke det er vanskelig å lage Norges nasjonalrett. Kokkelærer Hans Dahl Ørstavik gir deg sin oppskrift på perfekt fårikål – og forteller hvordan du enkelt gjør den glutenfri.
Hyllar den norske nasjonalgryta Folket er ikkje i tvil; fårikål er framleis den nasjonale retten i Norge. Men kva er det med dette måltidet som er så spesielt? Me har snakka med matminister Sylvi Listhaug og matelskar Arne Hjeltnes om deira forholdet til den norske nasjonalgryta. Av Mathias Oppedal
Prøv en fårikål med chili, hvitløk og ingefær Fårikål er Norges nasjonalrett, men la oss innrømme det: Variasjonene mellom oppskriftene er ikke spesielt store. Bortsett fra hvis du spør Trond Moi. Av Mari Rollag Evensen
Fårikål på ferie i Kina Trond Moi har chili, hvitløk og ingefær i denne utgaven av den tradisjonsrike retten. «Fårikål på ferie i Kina» har ingredienser med syre, noe som passer godt til fettet i fårikålkjøttet, mener Moi.
Fårikål-wrap – dagen derpå Fårikålmiddagen er ferdig fordøyd, men så kommer dagen etter. Hva skal du gjøre med det som er til overs? Trond Moi har svaret.
Piadina på to måter Ost og skinke eller stekte grønnsaker mellom tynne brød? TV-kokken Gino D'Acampo lager pesto som passer til begge.
Hvit pizza med kantarell Lise Finckenhagen lager pizzaen hvit ved å bytte ut tomatsaus med crème fraîche. Kantareller, parmesan, spekeskinke og trøffelolje bidrar med mye smak i hennes oppskrift.
Blåbærterte med mandelfyll Selv om vi kan kjøpe blåbær hele året er det noe spesielt med dem vi har plukket selv. Du kan bruke både selvplukkede bær og blåbær fra butikken i Lise Finckenhagens terte med mandelfyll.
Kung Pao chicken Kung Pao chicken er kyllingretten som har en perfekt kombinasjon av surt, søtt og salt. Klassikeren kommer fra provinsen Sichuan i Kina.
Vårløkpannekaker Dropp helmelk og sukker og prøv disse kinesiske pannekakene med svinefett og vårløk. Cong you bing lages ikke med røre, men med en deig som rulles som kanelsnurrer og trykkes flate før de stekes sprø i olje.
Green curry kylling Lise Finckenhagen er inspirert av matlagingen i Thailand. Hun gir oss oppskriften på en kyllingrett med sprø grønnsaker, ris og sterk saus.