Fårikålen splitter nasjonen: Er chili innafor? Bør kjøttet kokes på forhånd? Kan pepperen svømme fritt i gryta? Skal fårikålen jevnes med mel, og vil bestemor rotere i graven hvis vi har i hvitløk og chili? Av Knut-Sverre Horn
Fårikål frå Fjernsynskjøkkenet, 1980 I 1980 skulle det vere mykje meir kål i fårikålen enn dei fleste brukar i dag. Få oppskrifta frå Ingrid Espelid Hovig her.
Fest med fårikål Hver høst feirer vi fårikålens festdag den siste torsdagen i september. Vi følger tradisjonen og tar fram de beste oppskriftene vi har. Men klarer også å se litt utenfor den smale vei, og viser noen velsmakende varianter med lam, får og kål. Av Siri Bjelland Berven
Lam i brunkål Inspirert av den danske retten flesk i brunkål har Lise Finckenhagen laget en versjon som hun kaller lam i brunkål. Dette er ikke fårikål. Oppskrifter på fårikål har vi fra før. Her er en annen måte å servere kål og lam på.
Fårikål fra kokkelæreren De aller fleste som har prøvd, synes ikke det er vanskelig å lage Norges nasjonalrett. Kokkelærer Hans Dahl Ørstavik gir deg sin oppskrift på perfekt fårikål – og forteller hvordan du enkelt gjør den glutenfri.
Hyllar den norske nasjonalgryta Folket er ikkje i tvil; fårikål er framleis den nasjonale retten i Norge. Men kva er det med dette måltidet som er så spesielt? Me har snakka med matminister Sylvi Listhaug og matelskar Arne Hjeltnes om deira forholdet til den norske nasjonalgryta. Av Mathias Oppedal
Prøv en fårikål med chili, hvitløk og ingefær Fårikål er Norges nasjonalrett, men la oss innrømme det: Variasjonene mellom oppskriftene er ikke spesielt store. Bortsett fra hvis du spør Trond Moi. Av Mari Rollag Evensen
Fårikål-wrap – dagen derpå Fårikålmiddagen er ferdig fordøyd, men så kommer dagen etter. Hva skal du gjøre med det som er til overs? Trond Moi har svaret.
Hun parterer et lam på noen få minutter For Marte Bauge Torland er det gjort på et øyeblikk å forvandle et helt lam på over 20 kilo til lammesteik, lammekoteletter og fårikålkjøtt. Av Mari Rollag Evensen