Slik gjør du
Fruktkaken bakes i rund form på 22 cm i diameter, med bakepapir.
Dag 1
Kutt aprikosene i små terninger, og bland dem sammen med rosinene. Hell over konjakk eller rom, dekk til og la det marinere i ett døgn.
Dag 2
Pisk smør og sukker luftig. Tilsett frøene fra vaniljestangen, og pisk inn ett og ett egg. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og krydder i en bolle. Grovhakk pistasjnøtter og cocktailbær.
Bland frukt og nøtter inn i melet, og bland det hele inn i smørblandingen. Hell røren i formen og trykk den jevnt utover. Stek kaken på nederste rille ved 150 grader i cirka 1 time og 30 minutter. Dekk til kaken med folie etter 1 time slik at den ikke blir for brun.
Dynk den nystekte kaken med konjakk/rom og avkjøl i formen.
Ta kaken ut av formen, pakk den godt inn og oppbevar kaken kjølig. Fruktkaken blir faktisk bare bedre og bedre etter noen uker med «modning» i kjøleskapet. For ekstra glede kan du en gang iblant «mate» kaken med en ekstra klunk konjakk eller rom.
Server kaken i tynne skiver.
Tips
Pensle kaken med et tynt lag aprikos- eller appelsinmarmelade, og kle den med marsipan.