Eltefritt frokostbrød

Godt og saftig brød med supersprø skorpe som lager seg selv mens du sover.

Foto: Marit Hegle

Eltefritt frokostbrød

Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.

Slik gjør du

Bland sammen hvetemel, sammalt hvete, salt og gjær. Rør hurtig inn vannet og rør til alt er blandet sammen. Det gjør ingenting om det er noen små klumper. Deigen er klissete, men den skal være slik.

Smør en brødform med smør. Fordel deigen i formen og glatt den til med fingrene, slik at den er omtrent like høy over alt. Dekk formen med plastfolie og la den stå på benken i 8-10 timer.

Etter hevingen kan deigen ha festet seg litt fast til plastfolien. Dra plasten forsiktig opp mens du løsner deigen med en skarp kniv.

Stek brødet på stekeplate på nederste rille i 35 minutter på 200 grader. Fjern gjerne brødet fra formen når det gjenstår 10 minutter og stek det uten formen de siste minuttene. Da blir skorpen ekstra sprø og god.

La brødet avkjøle seg på rist i minst 30 minutter før du begynner å skjære i det.

Kilde: Marit Hegle